maandag, maart 23, 2009

Autofocus

Ellen Lenna en ik zijn een paar dagen in Zwitserland. Dit afgelopen weekend op een conferentie voor voorgangers van Foursquare. Prachtig centrum ergens in de Alpen.. Lucky us..

Het was goed om oude bekenden en vrienden te zien. Dat is altijd bemoedigend.
Maar ook het onderwijs was voor ons praktisch en toepasselijk. Dingen die wat vaag waren geworden, zie ik weer wat scherper.

Als we ons op de verkeerde doelen richten, raken we in ons werk snel de draad kwijt. Het gaat in ons werk niet om programma's, projekten, administratie en organisatie. Het gaat om God en de mens. De programma's en projekten zouden eigenlijk alleen maar moeten bestaan om God en de mensen te dienen. Maar vaak maken we van het middel het doel. En dan laten we steken vallen in waar we eigenlijk mee bezig zouden moeten zijn.
Het doel? Van God houden. En omdat we van Hem houden, zorgen we voor elkaar, dienen we elkaar, en laten we Gods liefde aan de wereld om ons heen zien. Vooral met onze houding en onze daden.

Ik heb niet iets echt nieuws gehoords, maar heb wel de indruk dat ik weer wat scherper zie waar het om gaat. In het leven van alledag raak je dat toch snel kwijt. Bestaat er ook zoiets als een autofocus voor de menselijke ziel?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten