woensdag, september 22, 2010

Markus 16 | 20

Inmiddels zijn we bijna een maand verder. "Never a dull moment" zeggen ze in Engeland. De afgelopen maand bracht ons ook weer nieuwe ervaringen; Noa heeft een blindedarm operatie achter de rug, Ellen een snelle marathon in de benen, Zoe haar eerste Nederlandse vakantie baantje op haar CV. Lenna is helemaal klaar om volgende week weer naar haar kinderclub te gaan. Ik zit met mijn hoofd en hart vooral bij de mensen van de gemeente The Rock die we mogen leiden.

Het nieuwe seizoen begint langzaam op stoom te komen. Volgende week komen de studenten weer naar de stad. Voor ons is dat ook het startpunt van een nieuwe periode. De voorbereidingen gaan alleen nog niet zo flitsend als ik graag zou willen, daarvoor zijn er teveel "lopende" zaken en moeilijke situaties die onze aandacht opeisen.

Waar ik het meest naar verlang is dat we in deze periode God zullen zien. Ik weet het. Hij is. Hij is hier. Het probleem is dat wij vaak onze ogen dicht hebben. Ons zicht wordt troebel door teleurstellingen of gewoon omdat we teveel naar onszelf kijken.
Maar wat zou het fantastisch zijn om te zien hoe Hij mensen geneest. Dat Hij harde harten zacht maakt en relaties herstelt. Wat zou het geweldig zijn om te zien hoe hij vrijheid brengt waar nu verslaving is.
De discipelen trokken er op uit om overal het geweldige nieuws te vertellen. En de Here werkte met hen mee. Hij zette hun woorden kracht bij door er wonderen op te laten volgen.
Let it be.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Jammer dat mensen toch op een vreselijke manier doodgaan .
Al word ervan uit een gemeente gezegt dat er genezing plaats zal vinden. Ach ja daar stap je toch met z'n alle gewoon overheen. En op naar de volgende goedgelovige. vr,gr,

Polarised Dutchman zei

Ja Anoniem, dat is inderdaad verdrietig. Dat gemeentes op zo'n manier met mensen omgaan zal zeker gebeuren. Wat dat betreft zijn we als mensen nog ver af van Jezus zelf. Hij was niet goedkoop op zoek naar "goedgelovigen", maar gaf zichzelf tot het uiterste weg. Dat is nog eens iets anders dan wij over het algemeen doen..

Een reactie posten