vrijdag, augustus 29, 2008

The Rock nieuw sezoen

Met The Rock -de gemeente die we hier mogen leiden- gaan we langzamerhand weer het nieuwe seizoen in. Afgelopen zaterdag hadden we een ontmoeting met de leiders. We hadden ruim de tijd om samen te praten, te bidden, te discussiƫren en te plannen.
Het bouwt mij altijd enorm op om samen met anderen op zo'n manier bezig te zijn. We hebben zo vaak de neiging om dingen alleen te willen doen, of alleen te willen oplossen. Maar in die interactie gebeuren prachtige dingen. Het was een vruchtbare dag.
We hebben nieuwe plannen voor dit seizoen, maar ook veel dingen waar we mee door willen gaan.

Een van de uitdagingen in zo'n stad als Wroclaw in zo'n land in Polen is dat het tempo van het leven enorm snel stijgt. We hebben allemaal minder tijd en zijn minder beschikbaar. Veel jonge mensen werken in de handel, en moeten vaak op zaterdagen en zondagen werken. Ook binnen The Rock is het voelbaar dat de economie en de zorgen en zegen van het nieuwe systeem aan mensen trekken.
We moeten dus bijvoorbeeld goed nadenken over wanneer, hoelang en hoe vaak we bijvoorbeeld met de leiders van de gemeente zullen ontmoeten. Het heeft geen zin om ieders kalender vol te stoppen met vergaderingen. Voor dit jaar denken we er over om het zo simpel mogelijk te houden. Afgelopen jaar had ik drie verschillende groepen met mensen waar ik mee ontmoette om over de gemeente, de mensen, de dingen, de plannen te praten en te bidden. Dit jaar gaan we proberen om dat zoveel mogelijk in elkaar te schuiven. Op die manier leggen we niet zo'n druk op de kalender, en tegelijkertijd ontmoeten we elkaar in een bredere groep. En dat is niet alleen gezellig, maar ook heel erg opbouwend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten